|
|
Nodame Cantabile Hakkında Yorumlar
Anime'nin Adı: Nodame Cantabile
Yazar: Haruka-
Tarih: 11/01/2012
Yoruma henüz oy verilmemiş
|
Müzik: 9
Video: 8
Hik.-Anlat.: 7
Karakter: 7
Tasarım: 8
İzlenebilirlilik: 8
Genel: 7.83
|
Genel: genel olarak eylenceli bir anime serisiydi. 3 seriyi OVAlar ile birlikte 4 günde bitirdim ki final haftam olmasına rağmen. yani başladıktan sonra bırakasınız gelmiyor. kesinlikle izlenmeye değer. tavsiye ederim. :)
İyi Yanları: klasik müzik seven biri olarak müzikleri çok beğendim açıkcası. ayrıca çizimleri de beğendim. hikaye güzel. bazı yerlerde biraz aşırıya kaçmış olmalarına rağmen iyi. tuhaf karakterler var. ama bunlar seriye çok şey katmış. başta nodame ve chiaki olmak üzere iki uç nokta, ki ikisi de pek normal sayılmaz, ortada buluşmaya çalışıyolar ve bunu yaparken de çok fazla ödün verdikleri söylenemez.
Kötü Yanları: bazı şeylere werilen tepkiler çok saçma. kelime olarak söylemiyorum ama bn bunu beklerdim dediğim sahne çok oldu. ayrıca sonunu bağlayabildiklerini düşünmüyorum. birçok şey havada kaldı.
Sonuç: animenin kötü yanları çok ağırlıkta değil. zevkle izlenebilecek bir seri. eylenceli yanları çok güçlü.
|
Yazar: 1 sen
Tarih: 18/05/2011
Yoruma henüz oy verilmemiş
|
Müzik: 10
Video: 10
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 10
Genel: 9.83
|
Genel: Kesinlikle izlemeye değer bir anime,birbirlerinden çok farklı olmalarına rağmen asla kopamayan,nodamenin chiakiye hayatın ciddiyetinden ziyade renkli taraflarını da göstermeye çalışan,sıradışı bir karakter,zaten chiaki de bunu biliyor ve onsuz bir hayatı düşünemiyor.Hihayeyi çok ama çok güzel anlatmış.Karakterler süper.
İyi Yanları: Tam anlamıyla bir klasik müzik ziyafeti mevcut.Çizimle çok iyi özellikle müziklerle çok güzel senkronize edilmiş.Aslında çok söze gerek yok mutlaka izleyin.
Kötü Yanları: Yokki!
Sonuç: İzledikten sonra uzun bir süre nerede olursam olayım aklıma geldikçe dışarıdan nasıl görüneceğini umursamaksızın yüzümde tebessüm oluşturan bir yapıt.
|
Yazar: valkryei
Tarih: 30/12/2008
Yoruma henüz oy verilmemiş
|
Müzik: 10
Video: 7
Hik.-Anlat.: 9
Karakter: 8
Tasarım: 6
İzlenebilirlilik: 9
Genel: 8.17
|
Genel: Bir grup konservatuar öğrencisinin Avrupa dan gelen bir yabancıyla değişen hayatlarını ve müziğe bakış açılarını anlatan bol müzikli, çok espirili ve bir o kadar da duygusal bir seri.
İyi Yanları: Hemen söylemek istiyorum ki serinin geneline yayılan klasik müzik eserleri muhteşemdi. Karakterlerin eserleri çalmaları ve özellikle piyano da ki performans izlenmeye değer. Konunun sadeliği ve hikâyenin eğlenceli oluşu serinin kurgusunda çok güzel bir bütünlük oluşturuyor. Bu kurgu sayesinde de karakterler izleyeni kendine bağlıyor ve finali düşünmeye başlıyorsunuz. Seri de yer alan konser sahnelerinde kullanılan 3D çizimler gerçekten seride önemli bir şeylerin olduğunu gösteriyor. Belli bir bölümü geride bıraktıktan sonra bile hala serinin kurgusu tahmin edilemiyor, bu da benim açımdan güzel ve gizli bir başarı.
Kötü Yanları: Karakter çizimleri ve teknik alanlardaki tasvir çizimleri sıradan olmuş bu sıradanlığa birde renkler eklenince biraz sıkıcı bir atmosfer oluşuyor. İlerleyen bölümler de özelikle de son bölümlere yaklaştıkça seri romantik bir hal alıyor müzik ikinci plana itiliyormuş izlenimi veriliyor.
Sonuç: İyi veya kötü yönlerinden hangisi daha ağır gelir bilmiyorum. Bildiğim tek şey bu seri herkese müziğin özelikle de klasik müziğin ne demek olduğunu öğretir…
|
Yazar: soubi
Tarih: 23/10/2008
Yoruma 1 kişi oy vermiş. 1 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.
|
Müzik: 10
Video: 8
Hik.-Anlat.: 9
Karakter: 10
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 9
Genel: 9.17
|
Genel: Hikaye, iki oldukça yetenekli ve zıt karakterli konservatuar öğrencisinin, yollarının kesişmesi ile başlıyor. Nodame adlı pasaklı, tembel ve umursamaz genç kızımız, kibirli, düzenli ve titiz Chiaki'ye aşık oluyor. Nodame, her ne kadar Chiaki'ye göre zıt karakterli de olsa Chiaki ondaki eşsiz yeteneği fark edince kendini bir türlü Nodame'nin hayatından ayıramıyor. Seri boyunca Chiakinin tüm sertliğine ve azarlamalarına rağmen Nodame ile birlikte mükemmel ikili haline geldiğini görüyoruz.
İyi Yanları: Karakterlerler oldukça canlı ve içten. Chiaki'nin kibirinin, Nodame'nin vurdum duymaz hallerinin sebebini oldukça tutarlı ve eğlenceli bir şekilde gözler önüne seriyor. Müzikleri hakkında yorum yapmaya gerek duymuyorum, süper olmuş seriyle daha iyi olamazdı bence. İlk başta tasarımda beklediğim detayları bulamadığımı düşünsemde daha sonraki bölümlerde bu halinin anlatımla ve hikayeyle daha iyi bütünleştiğini düşünmekteyim.
Kötü Yanları: Belki tekrarlar daha aza indirgenebilirdi ama sadece belki diyeyim.
Sonuç: Nodame, izlerken hoş vakit geçirebileceğiniz, izlerken bir yandan kulaklarınızın bayram edeceği, sizi bol bol güldürecek bir seri. Bir sonraki bölümü iple çekeceksiniz.
|
Yazar: mfo
Tarih: 16/04/2008
Yoruma henüz oy verilmemiş
|
Müzik: 9
Video: 6
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 8
İzlenebilirlilik: 9
Genel: 8.67
|
Genel: Piyano öğrencisi, müziği notalara göre değilde duyduğu veya hissettiği gibi yorumlayan düzensiz ve naif Nodame ile akademinin en iyi öğrencisi, piyano ve keman çalmaya küçük yaşlarda başlamış, en büyük arzusu orkestra yönetmek olan Shinichinin romantik, komik ve kimi zaman dramatik hikayesi.
İyi Yanları: Klasik müzik hakkında detaylı bilgiler veren, karakterleri özgün, eğlencesi bol, insan ilişkilerindeki iniş çıkışları iyi sergileyen bir anime.
Kötü Yanları: Animasyon tekrarı çok yapılmış. Bu hikaye ve karakterler daha özenli çizilebilirdi.
Sonuç: Bu anime hayallerin önündeki engellerin çalışma, azim ve aşk ile bertaraf edilişini gözler önüne seriyor. Hayatı ile ilgili karar verme aşamasında olan gençler için birebir.
|
Bu anime hakkında kendi yorum ve puanlarınızı girmek için buraya tıklayın
|
|
|