|
|
Kimagure Orange Road: Ano Hi ni Kaeritai Hakkında Yorumlar
Anime'nin Adı: Kimagure Orange Road: Ano Hi ni Kaeritai
Yazar: valkryei
Tarih: 16/06/2011
Yoruma henüz oy verilmemiş
|
Müzik: 8
Video: 9
Hik.-Anlat.: 9
Karakter: 9
Tasarım: 7
İzlenebilirlilik: 7
Genel: 8.17
|
Genel: Pek hoşlanmadığım bir film olduğunu söylemeliyim. Ancak karakterlerin artık kendi yollarına gitmesi ve olgunlaşmanın getirdiği zorunlu kararları vermeleri gerekmektedir. Görsel olarak tv serisine daha yakın olmasına karşın kurgusundaki geçmişe dönük olayların anlatılması biraz tatsız olabiliyor.
İyi Yanları: Çizimler fena değil, müzikler de ufak bir film olmasının etkisiyle çok farklı değil. Ancak akılda kalıcı parçalar da yok değil!
Kötü Yanları: Üç karakterin üzerine kurulu olması ve bunların üzerine yoğunlaşması eserin komedi unsurunu ortadan kaldırmış.
Sonuç: KOR serisinin tamamlanması ve olayların kurgusal örgüsünü anlayabilmek adına izlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
|
Yazar: Edenknight
Tarih: 06/10/2008
Yoruma 1 kişi oy vermiş. 1 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.
|
Müzik: 9
Video: 7
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 8
İzlenebilirlilik: 7
Genel: 8.50
|
Genel: KOR serisinden sonra geçen bu ilk filmin hemen başında bir flashback yapılıyor ve Kyosuke'nin Hikaru ve Ayukawa arasında artık bir seçim yapması gereken noktaya geldiğini görüyoruz,film çok sade ve temiz bir anlatımla özel güçleri işin içine hiç katmadan sadece esas üçlüye odaklanarak ilişkilerini nihai bir finale bağlıyor(en azından 2. filme kadar)tamamen karakter odaklı ve dramatik öğelere ağırlık veren filmde komedi dozunun da hayli azaldığını görüyoruz.
İyi Yanları: Bir çok kişi filmde karakterlerin serideki gibi davranmamasından yakınmakta,ama dikkatli seyredildiğinde görülüyor ki karakterler de büyüyor ve zor seçimleri yapmak zorunda kalıyorlar,film özünde olgunluğa geçişi anlattığı için bu değişimler çok normal ve eserden aldığınız keyfi kat be kat arttırıyorlar,özellikle Kyosuke'nin 3 sahnesi içiniz cız ettirecek kadar duygusal ve vurucu,öyle ki onun yaşadıklarına benzer anılarınız varsa gözlerinizin yaşarmaması neredeyse mümkün değil.Teknik özellikler senaryonun destekleyicisi konumunda ve görevlerini lağıyla yerine getiriyorlar ama dediğim gibi karakterler ve anlatım o kadar yoğun ki,o hissiyat içerisinde sırf yazıya dökülmüş bile olsa etkileneceğiniz bir yapım söz konusu.Derli toplu sunumu ve net bir finale sahip olması da yapımın diğer artıları.
Kötü Yanları: Biraz kısa ve komedi öğelerinin azaltılması da tempoda kimi zaman düşmelere yol açıyor,animasyon kalitesi de seriden çok farklı değil,o açıdan bir film olarak düşünüldüğünde biraz zayıf kalıyor,bunlar dışında önemli bir eksik göze çarpmıyor.TV serisini izlemeyi gerektiriyor.
Sonuç: Oldukça yürek burkan ve hüzünlü,KOR'un eğlenceli atmosferine nazaran daha karanlık ve gerçekçi bir yapım var karşımızda,seriyi izlemeden buna bakmak anlamsız olacaktır,o yüzden mutlaka önce ona bakın,olayların nasıl bağlandığını görmek ve sağlam bir drama izlemek içinse bu filme bakmanız 10 Emir'den biri gibi nerdeyse.Olgunluğa geçiş ve hayatın önümüze sunduğu zor seçimleri de doğal bir dille anlatması yönünden gayet çarpıcı bir yapıt,serinin hayranlarının kaçırmamasında fayda var.
|
Bu anime hakkında kendi yorum ve puanlarınızı girmek için buraya tıklayın
|
|
|