|
Casshern Sins Hakkında Yorumlar
Anime'nin Adı: Casshern Sins
Yazar: double1287
Tarih: 14/07/2010
Yoruma henüz oy verilmemiş
Müzik: 8
Video: 10
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10
Genel: 9.67
|
Genel: İnsanların cağının sona erdiği robotların hakim olduğu dünyada Robotların ve insanların hayat kaynağı Luna'nın casshern tarafından öldürülmesi ile yıkım başlar. Ölümsüz olan robotlar da çürüyerek yok olmaya başlar.
İyi Yanları: Casshern,Lyuze başta olmak üzere karakterler çok başarılıydı Mechalara ne kadar önyargılı olsamda bu yapımı gercekten beğendim Hikaye anlatımını da beğendim İnsana benzeyen robotlar ve bu robotların insansı duygulara sahip olması da artı özelliklerinden biriydi Bi de karakterlerden ringo var o da gayet şirin bi karakterdi Yıkım konusunu ve robotların ölüme karşı caresizliği konusu iyi işlenmişti Dövüş sahneleri iyiydi ama yer yer kendini tekrar etmesi sıkıcıydı Çizimleri de iyidi
Kötü Yanları: Dövüş sahnelerinin tekrarı ve bazı robotların yaratık gibi çizimi gösterilebilir
Daha güzel bir son isterdim şahsen
Sonuç: 2009 Dp anime ödüllerinde gördüm indirdim.Ne yazik ki rakibi benim de favorim olan fma 2'idi. Son derece güzel bir anime gerek aksiyon gerekse de kurgusuyla sevenleri tatmin edebilir
|
Yazar: hero_44
Tarih: 04/04/2009
Yoruma 1 kişi oy vermiş. 0 kişi (%0) yorumu faydalı bulmuş.
Müzik: 8
Video: 7
Hik.-Anlat.: 8
Karakter: 7
Tasarım: 7
İzlenebilirlilik: 8
Genel: 7.50
|
Genel: Seri 1974 yapımı olan Robot Hunter Casshan adlı seriden uyarlanarak yapılan yeni bir versiyondur.Bilinmeyen bir gezegende Luna'nın ölümünden sonra gezegendeki herşey çürüyüp yok olmaya yüz tutmuştur.İnsanların ve robotların tek umudu Luna yı bulmak ve kendilerini iyileştirmesi için medet ummaktır.Her ne kadar insanlar desemde seride insan görmek nadir bir olaydı.hikaye 10. bölüme kadar genelde ana karakterimizi tek bölümlük karakterlerle olan hikayelerini anlatıyordu.Daha sonra seride birlikte zor gördüğümüz kahramanalrımız bir araya geliyordu.Bunlar Cashern,Lyuze ve Ringo'ydu.
İyi Yanları: Ana karakterlerin çizimleri coğu seriye göre orjinaldi.Fakat diğer robotlar ucubeden ibaretti.Zaten insansı karakterler harici diğerleri çürüyen metal yığınlarıydı.Serinin özellikle 10. bölümden sonra yer yer çalan hüzünlü müziği ve şarkıyı çok beğendim.
Kötü Yanları: Robot çizimleri çok iğrençti.Her ne hikmetse robotlarında çocukları oluyor hatta hepsinin ruhu vardı bunlar bana çok saçma geldi.Bazı robotlar aglıyor ve yaralanınca kan akıyordu.Bildiğimiz robot düşüncesinide sildiler nerdeyse.Son olarak beni tatmin etmedi.Karakterlere ne olduğu hakkında pek bir bilgide verilmedi.Belki OVA'sı falan çıkarda daha fazla bilgi alabiliriz.
Sonuç: İlğinç bir yapım izlenebilir bence.
|
Yazar: hmtbcl
Tarih: 01/04/2009
Yoruma 2 kişi oy vermiş. 2 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.
Müzik: 8
Video: 8
Hik.-Anlat.: 8
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 8
Genel: 8.67
|
Genel: Bütün robotların yavaş yavaş harap olmaya başlamasıyla kendilerini kurtarmak için çözüm aramaya çalışırlar. Casshern bütün bu yıkımı Lunayı öldürdüğü için başlatmıştır. Ama ne'yin neden ve nasıl olduğunu dizi bitene kadar öğrenemiyoruz. Konusu işlenişi ağır gelişen yine de çok derin psikolojik ve duygusal derinlik taşıyan bir anime.
İyi Yanları: Karakter tasarımları gerçekten çok güzel. Bölümlerde psikolojik-duygusal durumlar farklı ve etkileyici bir dille işlenmiş. Müzikleri en başta kulağa etkileyici gelmese de açılış müziği bir şekilde dilime dolanmış durumda : )
Kötü Yanları: Aksiyon sahneleri birbirinin aynı denebilir. 2. bölümden 10. bölüme atlasanız konudan herhangi bir kayıp yaşamazsınız yani o derece ağır ilerliyor.Ama her bölümde vurgulanan makine-insan tezatı üzerine aforizmalar izlenmeye değer
Sonuç: İzlediğim en mecha mecha buydu herhalde :D bütün hikaye robotlar arasında geçiyor desek yeridir. Çok sıkılgan bir tip değilseniz ve animede aksiyon kadar tematik kurguya da önem veriyorsanız izlemenizi tavsiye ederim.
|
Bu anime hakkında kendi yorum ve puanlarınızı girmek için buraya tıklayın
|
|
|