Kullanıcı Adınız:

Şifreniz:

 (Şifre Sor)
Üye Ol

Site

Blog Anketler İstatistikler Üyelik Künye SSS E-mail Linkler

Haberler

Genel Türkiye'den Yurtdışından Siteden Haber Arşivi Eski Haberler

Animeler

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Kategoriye Göre Yeni Yayımlanacaklar

Mangalar

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Yeni Yayımlanacaklar

Yazılar

İncelemeler Röportajlar Detaylı Tanıtımlar Kitap İncelemeleri Etkinlikler Yazışmalar Diğer

Çizim

Julie Dillon'ın Dersleri Patrick Shettlesworth 'ın Dersleri

Kişiler Şirketler

 

Chaos;HEAd Hakkında Yorumlar

Anime'nin Adı: Chaos;HEAd

Yazar: Bukaranlik
Tarih: 31/01/2013

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 10
Video: 10
Hik.-Anlat.: 8
Karakter: 9
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 9

Genel: 9.17

Genel:
Bu animeyle Steins;Gate'i bitirince tanıştım. Aynı evrende geçtiğini duydum, o yüzden ilgimi çekti ve başladım. Yine aynı şekilde olayların Steins;Gate'teki gibi geliştiğini farkettim. Gizemli bir hava esiyor. Romantizm mevcut ve final bölümde zirve yapıyor. Kurgusu güzel, paranoya hissini veriyor, ürpertiyor ve her şey çözülüyor. Bence başarılı bir animeydi. İzlediğime değdi diyebilirim. Neyse, konudan bahsedeyim;
Takumi asosyal, kimseyle ilgilenmeyen boş zamanlarını video oyunu oynayarak geçiren bir gençtir. Yaşadığı şehirde gizemli cinayetler işlenmeye başlar. Takumi internette gezinirken bir adam onunla bağlantıya geçer ve bir web adresi verir. Adreste ise bir sonraki olay olduğu yazan bir resim vardır ve birkaç gün sonra bu olay gerçekleşir…

İyi Yanları:
+Ben müzikleri çok beğendim. Özellikle son 2 bölümde arkadan vuran fon müzik çok iyiydi.
+Gizem çok iyi işlenmiş. animenin sonuna kadar ne döndüğünü tam anlayamıyorsunuz.
+Animenin içine girmeniz. Kendinizi Takumi'nin yerine koyuyorsunuz ister istemez siz de paranoyaklaşıyorsunuz.
+Hikaye anlatımı o kadar etkileyici değildi fakat son 2 bölümde kurtardı, yani iyiydi bence.
+Son bölümde esen romantizm havası.

Kötü Yanları:
-Ana karakterimiz çok loser olmuş ya. Güçlerinin birden değil de zamanla farkına varsaydı keşke.
-Çok kısa kalmış. Son 2 bölüm aceleye geldi, 24 bölüm olsa daha iyi olabilirdi.

Sonuç:
Sonuç olarak izlediğime değdi diyebilirim. Romantizm, macera ve bilim kurgunun bir arada ilerlediği animeleri seviyorsanız önerebilirim. Steins;Gate kadar güzel olmasa da başarı olduğunu düşünüyorum.



Yazar: muszid
Tarih: 26/12/2011

Yoruma 1 kişi oy vermiş. 0 kişi (%0) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 4
Video: 4
Hik.-Anlat.: 1
Karakter: 3
Tasarım: 3
İzlenebilirlilik: 2

Genel: 2.83

Genel:
Konu malumunuz. Takumi, içine kapanık ve hiçbir şeyle ilgilenmeyen bir lise öğrencisidir...
Diye başlayan ve saçmalıklar üzerine kurulmuş bir yapım.Anime o kadar kötü ki neresinden ele alsam bilemiyorum.Madhouse sanırım bu yapımı çıkardığı zaman elinde hiç yayınlayacak anime yoktu. Aksi halde bunun neden yapıldığına açıklama getiremem.

İyi Yanları:
Başlamadan güzel sandım.
Başlamadan güzel olabileceğini düşündüm.
Başlamadan güzeldir diye tahmin ettim.
Bu kadar yani. Bütün güzellikleri başlayana kadar.

Kötü Yanları:
-Hepsini tek tek sayamam ama şu bile anlatmaya yeter sanırım. İlerleyen bölümlerde tekerlekli sandalyeli bir ihtiyar çıkıyor karşımıza. Konuştuğu an çıkan ses 15 yaşındaki çocuktan farksız. Lise öğrencisini seslendiren kişi ,kendi sesini yaşlı sesi gibi göstermeye çalışarak çıkarmış.
-Ve animenin geneli.

Sonuç:
Kesin izlemeyin diyemem beğeni meselesi sonuçta. Ama izleyecekseniz de, beklentiye girmeyin. Vasat bir anime izleyeceğinizin bilincinde olun.



Yazar: Oshiro
Tarih: 07/12/2010

Yoruma 1 kişi oy vermiş. 1 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 10
Video: 10
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 10.00

Genel:
Muhteşem bir anime. Başlar başlamaz insanı kendine sarıyor ve izlediğiniz bölümün ardından diğer bölümü izlemek istiyorsunuz. Soul Eater ile ikinci nasıl geçtiğini anlamadığım animeler listesine eklenmiş oldu, aynen soul eater gibi bölümlerin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Açmanızla kapamanız bir oluyor adeta. Başlarda anime cinayet, gizem üzerine kurulu gözükürken ortalarda, doğaüstü bilimkurgu geliyor;sonlara doğru ise romantizm havası alınıyor, yine aynı şekilde bazı bölümlerde romantizm esiyor fakat son bölümlere doğru daha çok romantizm karşınıza çıkıyor. Bölümlerin bazılarında pek ecchi olmasada ecchi denebilcek yerler var. Tabi bunlar ecchi sayılmaz, çok az erotizmin olduğu yerler var desek daha iyi olur. Animenin son 2 bölümünde herşey açığa çıkmaya başlıyor ve heyecanla izliyorsunuz, son iki bölümde benim canım biraz sıkıldı aslında çünkü gizem ve korku yerini azda olsa aksiyon ve vurdu-kırdı ya bırakıyor.
Animeyi izlerken tüylerim diken diken oluyordu, gerçekten gizemli yerler sizi geriyor ve tırsmanıza sebep oluyor. Bu bakımdan izleyebileceğiniz gerilim-gizem animesi olarakta ele alabilirsiniz. Şahsen ben 7. bölüme kadar korku içerisinde izledim animeyi.
Animenin konusu çok özgün, bilimsel gerçeklerle doğaüstü olaylar birleştirilerek, soyut şeyler somut hale getirimiş ve doğaüstü olaylar bilimselleştirilerek çok iyi bir realizm(Gerçeklik) kazanmış. Zaten türünde boşuna bilimkurgu yazmıyor :)
Animede birçok kişiliğe yer verilmiş, bazı yerler drama doğru kaymış,
Spoiler:
örnek verecek olursak; sena'nın ailesinin başından geçen olaylar(bilimsel araştırmalar,denek olarak kullanılmaları), kardeşinin ölmesi vesaire animeye tat katmış. Babası bazı yerlerde dikkat ettiyseniz elinde bir pankartla yerde dilenci gibi birçok bölümde gözüküyor, yani karakterler animede birden bire çıkmak yerine, karakterleri önceden belli edip kim oldukları sonradan belli ediliyor. Ayrıca tam karar verilememiş bir yer var Senanın babası ölüyormu yoksa yaşıyormu onu anlamadım, ama sanırım ölüyor, bunada üzüldüm, onca yıldan sonra birlikte olduktan sonra babası aptal bi dedektifin kurşunuyla ölüveriyor. Dedektif demişken genç dedektifin kendi çıkarları için arkadaşı ve üssü olan yaşlı dedektifi öldürmeside değişik bir hava katmış animeye, ama o adamada üzüldüm çünkü çok yaklaşmış gibi olsada aslında olan cinayetlerden uzaklaşıyordu, az kalsın bulacaktı belki ölmeseydi ama G-kuvveti falan diyordu, bulduğu şeyle pek alakası yoktu ama neyse :) Yua adlı gözlüklü kızın Nishijou'yu çift kişilikli olarak zannetmesi, Nishijou üzerinde büyük etki yaratıyor fakat Yua nın yaşadıklarına baktığımızda bir bölümde kardeşini kendisinin öldürdüğüne ikna edilecekken oda doğuyor ve di-kılıcına sahip oluyor,gerçek olmasada beğendiğim biryer; ikiz kardeşlerin kardeşini öldürtüp yerine geçmesi ve aslında kendisinde olan kişilik bozukluğunu Nishijou ya atması, bilinç altında aslında bu hastalığa kendisinin tutulması geçiyor bölümde ama tabi bu geçek değil fakat böyle birşey olsaydı oda güzel olabilirdi.

Nishijou ya gelirsek, aslında hayali bir karakter ve birçok psikolojik hastalığı var, şizofreniden tutunda paranoyaya kadar tüm psikolojik hastalıkları işlemişler. Nishijounun hayalmi gerçek mi olduğu ve kendisini sorguladığı, çıldırmak üzere olduğu bölümlerde çok iyi yapılmış
Animenin çizimlerine gelecek olursakta, bildiğiniz klasik anime çizimi, gayet güzel bir şekilde çizmişler, yani olumsuz bir tarafı yok, özellikle belirtmek isterimki di-kılıçları bir harika çizilmiş, hepsi birbirinden güzel ve farklı tasarımlara sahip, ama Takuminin di-kılıcı hiç hoşuma gitmedi, incecik bişey yapmışlar, ben daha cüsseli sert görünümlü bir kılıç bekliyordum açıkçası.

Animede çok sevdiğim bir söz;

Gerçek tanrının, mutluluğu başkalarının acısının üzerine inşa ettiğine inanamıyorum...

Japoncası böyle sanırım :

Hontō no kami wa, watashi wa tanin no kōfuku wa kare no itami-jō ni kōchiku sa reta koto o shinjiru koto ga dekinai...

İyi Yanları:
+Karakterlerin psikolojisinin çok iyi şekilde yansıtılması(en iyi yansıtan anime şu ana kadar izlediklerimden)
+Karakter çizimleri
+Karaterlerin birbirine benzememesi
+Opening ve Ending müziği
+Di-Kılıçları
+Hayal gerçek bir arada olması
+Sizi alıp sürüklemesi
+Her bölümü heyecanla izlemeniz
+Bir bölüm bitince diğer bölüme geçmek istemeniz
+Özgün muhteşem bir senaryoya sahip olması

Kötü Yanları:
+Dövüş sahnelerinin iyi olmaması(zaten son iki bölümde var dövüş)
+12 Yerinde daha uzun bir seri olabilirdi mesela 24 bölüm. Senaryo biraz daha güçlü tutulup 24 bölüm olsaydı deathnote'a bile kafa tutabilirdi.

Sonuç:
Kesinlikle izlemeniz gerektiğini düşündüğüm bir başyapıt olarak saydığım anime. Mutlaka izleyin. Nasıl bittiğini anlamayacaksınız.Sizi başka dünyalara götürücek ve etrafınız korkuyla sarılacak. Mümkünse gece izleyin :) Niye bu animeyi bukadar az kişi izlemiş bilmiyorum, birçok, çok fazla popüler bilindik animeden daha güzel, reklamı yapılsa çok izlenirdi eminim.



Yazar: ayberk tankut
Tarih: 03/04/2010

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 8
Video: 9
Hik.-Anlat.: 9
Karakter: 8
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 9.00

Genel:
hayalle gerçek arasında gidip gelen paranoyak ve zavallı bi baş karakter üstelik hemen hemen hikokomori kendisiyle bağlantılı cinayetler ve olayların asıl yüzü çok büyük bi beklentiyle izlemedim ama bnde istediğim merakı uyandırdı 2009 sağlam yapımlarından bence

İyi Yanları:
kesinlikle sağlam bir konusu var ayrıca her bölümün sonunda bidahaki bölümü merak ettirtiyo müziklerler çizimler renklendirme iyi

Kötü Yanları:
zaten çok büyük bi beklentiyle izlemediğim için özellikle şurası kötü burası kötü diyebileceğim bi yer olmadı

Sonuç:
izlemeye değer heyecan var en azından



Yazar: Ginnywiel
Tarih: 14/06/2009

Yoruma 4 kişi oy vermiş. 1 kişi (%25) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 6
Video: 5
Hik.-Anlat.: 6
Karakter: 7
Tasarım: 8
İzlenebilirlilik: 7

Genel: 6.50

Genel:
Paranoik Şizofreni ile ilgili birşeyler izlemek isterseniz hiç tutmiim sizi, buyrun...

İyi Yanları:
çizimler güzel

Kötü Yanları:
Anti sosyal kişilik bozukluğu+ Paranoid Şizofreni + Asexual kişilik tanısı + conduct disorder + nevroz + kaygı bozuklukları

Ana karakterimiz maşallah DSM-4 ün tamamını taşımakta
izleyen bünyeyi de kendinden geçirmekte..

Sonuç:
canınız gerçekten çok sıkıldıysa, izleyin derim. Yada elinizdeki "salad fingers" bölümleri bittiyse güzel bir devam serisi olabilir. Bünyede aynı etkileri yaratmakta çünkü



Yazar: hero_44
Tarih: 02/01/2009

Yoruma 2 kişi oy vermiş. 2 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 10
Video: 9
Hik.-Anlat.: 6
Karakter: 8
Tasarım: 8
İzlenebilirlilik: 7

Genel: 8.00

Genel:
Güz dönemi animeleri içinde her bölümünü sabırsızlıkla beklediğim nadir animelerdendi.Araştırdıktan sonra bu serininde konusu cinsel içerilikli aynı isimli oyundan alınmıştı.Çizimleri açısından çok beğenmiştim fakat serinin açılış ve kapanış şarkısını dinledikten sonra daha bi bağlandın.

İyi Yanları:
Yukarıda da belirttiğim gibi çizimleri ve klipleri en güzel yanıydı.Konusu başlarda çok ilgi çekiciydi hatta yılın en iyi animeleri arasında olabileceği kanısına bile kapıldığım olmuştuki.Sonradan bu cazibesini kaybetti ve bilindik bir hikayeye döndü.

Kötü Yanları:
Hikayenin işleyişi fazla soyut ve yavaştı.Karakter gelişimleri çok sıkıcıydı.12 bölümlük bir seri için anlatım 50 bölümlük gibi ilerlerken son iki bölümde herşeyi toplamaları güzel olmamıştı.Pek çok güzel karakter var hepside ana karakter gibi ama faydaya gelince seriye pek bir katkıları yoktu dersek yanlış olmaz.Başrol Takumi nin karakteride çok iticiydi.Heleki o sapıkça sanrıları sinir ediyordu.Son olarakta mutlu son desekte iyi hazırlanmış bir son denmez.

Sonuç:
Güzel çizimler ilginç bir hikaye ve kulağınıza güzel bir ziyafet çekmek isterseniz izlenebilir.



Bu anime hakkında kendi yorum ve puanlarınızı girmek için buraya tıklayın
   

 

Son Girilen Anime Tanıtımları

1. Pluto
2. A Silent Voice
3. Ride Your Wave
4. Suzume no Tojimari
5. Watashi no Shiawase na Kekkon
6. Bright: Samurai Soul
7. When Marnie Was There

Son Girilen Manga Tanıtımları

1. Rurouni Kenshin: Master of Flame - Hidden Chapter
2. Rurouni Kenshin: Restoration
3. Yume no Shizuku - Ougon no Torikago
4. Tonari no Kaibutsu-kun
5. Lady Victorian
6. Hadashi no Bara wo Fume
7. Anne no Aijou

En Son Yorum Girilmiş Animeler

1. Clannad After Story
2. Fullmetal Alchemist 2
3. Steins Gate
4. Death Note
5. Baccano!
6. Hellsing Ultimate
7. Himouto! Umaru-chan

En Son Yorum Girilmiş Mangalar

1. Steel Ball Run
2. Stone Ocean
3. Death Note
4. Steel Ball Run
5. Berserk
6. Kaichou Wa Maid-sama!
7. NANA

 

Copyright © 2000 - 2024 Anime.GEN.TR