Kullanıcı Adınız:

Şifreniz:

 (Şifre Sor)
Üye Ol

Site

Blog Anketler İstatistikler Üyelik Künye SSS E-mail Linkler

Haberler

Genel Türkiye'den Yurtdışından Siteden Haber Arşivi Eski Haberler

Animeler

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Kategoriye Göre Yeni Yayımlanacaklar

Mangalar

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Yeni Yayımlanacaklar

Yazılar

İncelemeler Röportajlar Detaylı Tanıtımlar Kitap İncelemeleri Etkinlikler Yazışmalar Diğer

Çizim

Julie Dillon'ın Dersleri Patrick Shettlesworth 'ın Dersleri

Kişiler Şirketler

 

FLCL Hakkında Yorumlar

Anime'nin Adı: FLCL

Yazar: FallenOne
Tarih: 16/12/2009

Yoruma 1 kişi oy vermiş. 1 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 10
Video: 10
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 10.00

Genel:
FLCL nedir? ne degildir? kisiden kisiye ne oldugu degisen bi anime, aslinda animemidir degilmidir oda belli degil, ama gorunurde tek anlasilan sey bir cizgi film oldugu. Neyse bu kadar sacma sapan cumleler yeter, ilk once konusunu bi anlatayim size... Diyecektim ama malesef soylenecek pek bisi yok, nasl yani? konusu mu yok? var ama yok gibi bir sey. Konusu sadece kenarda dursun en azindan bisiler var tarzinda bir sey, olmasada olurmus, zate son bolumde 10 saniyelik bi bolumde anlayosunuz konuyu, bu yuzden pek takmayin kafaniza.

Peki konusu olmayan bir sey nasil bir sey derseniz aklima bir kac kelime geliyo "garip", "anormal", "sacma", "sapık" gibi gibi kelimeler. Yani, diyecegim su ki bu animeden anlamaniz gereken sey su ki: hic bir sey anlamamaniz. Evet, FLCL bunu amacliyor, sadece bi seyler bize izletmek istiyor; sacma sapan seylerle yapilan aksiyon sahnelerini, cok sacma gorunsede asiri komik olan komedi ogelerini, garip bir romantizmi. Yani demek istedigim bu animede sadece guleceksiniz, ne kadar sacma oldugunu dusunsenizde guleceksiniz, ama eger baska seylerin beklentisindeyseniz izlemeyin derim.

İyi Yanları:
-Cok sacma, fazlasiyla sacma. Aksiyon sahnelerii dediniz? evet bir cocugun kafasindan cikan iki robot birbiriyle savasmaya basliyor, "vaybe ne kadar sacma bir sahne" diyeceksiniz, ama izlerken ne kadar komik oldugunu anlayacaksiniz.
-Romantizmmi? 12 yasinda bi cocuktan ne beklersiniz biraz sapiklik, biraz kiskanclik, biraz artislik, sonuc varmi? olabilirde olmayabilirde. Peki noldu sonda? oldu iste bisiler. Gulebildikmi orasi onemli.
-Muzikler muzikler muzikler, belkide bu animenin tek ciddi yani buydu, cok guzel sarkilar secilmis, aksiyon sahnelerini susleyen punk muzikler gercekten bu animeye cok yakismis, baska hic bi animeye bu kadar yakismazmis bu sarkilar.
-Cizimler konusunda ne desem, fena degil, zaten cizmleriyle insanlari guldurmeye calisan bir animeden cok birsey beklemeniz mantiksiz kaciyor. Bazen cizim stili bile degisir, ama karakter cizimleri guzeldi.
-Konusu muhtesem!!! desem yalan olur, sacma sapan bi konu. Ama konunun bazen insanin begenmesi icin hic bir onem tasimadigini kanitlayan bir anime oldu, bu yuzden konu olarakta tam puan veriyorum :D
-Karakterler, bu animeyi mukemmeliyete goturen oge. Sacma sapan karakterler olsada bizi cok gulduruyor. Ornek olarak takkunun babasi, ne kadar sacma bir karakter olsada cok komik bir adam. Diger bir ornekse adinini unuttum ama pembe sacli haruko mu ne ondan, muhtesem bir karakterdi, bu kadar sacma bir karakter hayatimda gormedim :D
-Kisacik bir seri bir oturusta seyrediliyor, ayrica lupin 3rd, south park gibi seylere atiflarda bulundugu sahneler var, baya komik.

Kötü Yanları:
-Su ana kadar hic bir yorumumda kotu yanlar bolumunu bos birakmamistim, bu yuzden bisiler yazacam, ama yazacak bir sey yok FLCL icin. Cunku kotu yanlarini iyi yan olarak kullanan bir anime, yani ne demek istiyorum? kotu yani bizi gulduruyor mutlu ediyor. Bi kere anime cok sacma, hic bir olayi yok, anlamamiz gereken birseyde yok, sadece izlememiz gerekiyor. Izlerken keyif alip almadigimiza gore degerlendiriyorsak animeleri o zaman kotu yani yok demek. 6 bolum cok mu kisa olmus derseniz bence tam yerinde bitmis derim, cunku bu tarz animeleri uzattikca olmeye baslar, bastaki orjinallik kaybolur ve sonda sadece kapagi kapatilamayacak kadar dolmus bir cöp konteyneri kalir.

Sonuç:
Sonuc olarak hic bir beklenti olmadan, sadece gulmek amaciyla izlenilmesi gereken bir seri. Eger "ay ne kadar sacma bu" demisseniz bu animenin istedigi gerceklesmis olacaktir, cunku tamamen sacmaliklarla dolu bir animedir. Ancak FLCL benim icin bir sey hatirlatti, oda animelerin eglencili olmasinin beni daha cok mutlu ettigidir.



Yazar: NoIsIA
Tarih: 15/07/2009

Yoruma 2 kişi oy vermiş. 2 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 10
Video: 10
Hik.-Anlat.: 8
Karakter: 9
Tasarım: 8
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 9.17

Genel:
Babası ve büyükbabası ile yaşayan Naota için hayat Mabase‘de yaşayan diğer herkes için olduğu gibi sıradan ve sıkıcıdır. Ta ki pembe saçlı bir kız “sarı vespa”sıyla önce ona çarpıp daha sonra “mavi bas gitar”ıyla kafasına vurana kadar. FLCL ile ilgili okuduğum tüm yorumlar olumlu olunca insan bir popüler kültür öğesi ile karşılaşmaktan korkuyor açıkçası. Fakat karşımızdaki modern bir sanat eseri. Asıl olarak bir büyüme hikayesi olsa da sizi 6 bölüm boyunca soluksuz bir macera ve eğlencenin içine sokuyor. Seri o kadar yüksek bir tempoda ilerliyor ki gerçekten yoruluyorsunuz. Hele tüm seriyi bir kerede izlemeye kalkarsanız kaçınılmaz bir baş ağrısı sizi bekliyor. Bir yandan olan biteni anlamaya çalışıp bir yandan altyazı okumak o kadar zorlaşıyor ki, size tavsiyem mutlaka tek tıklamayla “pause” yapabilen bir programla seriyi izlemeniz.

İyi Yanları:
Öncelikle muhteşem çizimler, renkler, grafikler… Sonra mükemmel müzikler ve seslendirme… Bitmez tükenmez aksiyon ve eğlence… Seri görsel ve işitsel bir şov gibi. Çok farklı tarzlarda çizim teknikleri kullanılsa da bu sizi hiç rahatsız etmiyor. 2 boyutlu çizimler bir anda 3 boyuta dönebiliyor. Birden manga tarzı çizimler giriyor. Daha sonra bir bakıyorsunuz South Park tarzı çizimler. Renklerin kullanımı harika. Bütün bunlara arka planda sürekli çalan müziklerde ekleniyor. Müzikler bence şimdiye kadar bir animede duyduğum en iyi müzikler. Seslendirmeler mükemmel. Özellikle Haruhara ve Naota’nın babasının seiyuları öne çıkıyor. FLCL’in 6 bölümlük bir seri için gayet yeterli bir senaryosu var bence. Hikaye tamamen karman çorman ve saçma sapan bir olay döngüsü içinde anlatılsa da seri sona erdiğinde bu uçuk senaryo her şeyiyle ortaya çıkmış oluyor. Senaryo olmasa bile bu seri izlenir mi diye sorsanız, ben yine de izlenir derim. Hatta sadece Haruhara için izlenir. Haruhara Haruko gelmiş geçmiş en uçuk, en tuhaf, en gizemli ve en eğlenceli anime karakterlerinden biri olmayı başarıyor. Diğer animelere de göndermeleri unutmamak gerekli tabi. Hatta kendi çizer ve yapımcılarına bile göndermeler yapıyorlar.

Kötü Yanları:
Eğer kötü yön olarak sayılacaksa yoğun temposu gerçekten yorucu oluyor. Karakterlerden biraz daha bahsetselerdi çok güzel olurdu. Ama 6 bölümlük bir seriye bu kadar çok şey sığdırdıktan sonra bir de karakter tasvirlerini arttırmalarını istemek haksızlık olur sanırım. Keşke daha uzun olsaymış derdim ama o zaman da serinin bu kadar etkileyici olamayacağından eminim.

Sonuç:
FLCL üzerinde çok emek harcanmış bir seri. Popüler olma kaygısı izlenilmemiş ve sanki stres atmak için yapılmış. ”Bakın böyle de müthiş bir anime yapılabilir” diye kanıtlanmak istenilmiş sanki. FLCL’İ görünce “E madem böyle de çizimler,böyle de müzikler,böyle de seslendirme oluyor,niye diğer animeler de yok?” diye sorular gelecektir aklınıza. 6 bölüm olabilir ama bir kere izleyip tatmin olamayacağınız bir anime. Mutlaka tekrar tekrar izlenilecektir. Ayırdığınız zamana kat be kat değecektir.



Yazar: Porfiria
Tarih: 22/09/2008

Yoruma 2 kişi oy vermiş. 1 kişi (%50) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 9
Video: 9
Hik.-Anlat.: 5
Karakter: 6
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 5

Genel: 7.17

Genel:
6 bölüm.. sadece 6 bölümden oluşan sözde -sıradan- bir kasabada -sözde- normal bir çocuk Naota'nın hayatına giren gitarlı, vespalı bir hatun ile başından geçenleri görüyoruz.Tek kelime ile "Tuhaf" şeyler

İyi Yanları:
Müziklerinin kesinlikle iyi olduğuna katılıyorum ve çizim ve animasyon da oldukça kaliteli ve marjinal.

Kötü Yanları:
Senaryoya gelirsek ee kem küm vasat derece de manasız. Hoş bence bir mana içermesi içinde yapılmış bir anime değil. Karekterlerin hepsi dengesiz ama hepsi! Eğlenceli ama pek bana kahkaha attırmış değil.

Sonuç:
Farklı bir bakış açısından ve müzik ile animasyonun abartı harikalığından izlenebilir.Zaman kaybı sayılmaz ama o üç saati çok da değerli kılmaz... Aa bir de FLCL?!?!



Yazar: Edenknight
Tarih: 19/08/2008

Yoruma 4 kişi oy vermiş. 4 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 9
Video: 10
Hik.-Anlat.: 7
Karakter: 8
Tasarım: 8
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 8.67

Genel:
FLCL ismi hep olumlu şekilde anılan ve tavsiye edilen bir seriyi işaret ediyordu.Elimde de uzun zamandır bulunmasına rağmen bir türlü sıra gelmemişti,ama sonunda bu 6 bölümlük mini şaheseri izlemiş bulunmaktayım,ve keşke bunu daha evvelden yapsa imişim de demiyor değilim(hoş öyle yapsaydım göndermelerin çoğunu da yakalamayacaktım gerçi)bu serzenişimin çoğunlukla olumlu sebepleri ve pek az olumsuz fikrimi aşağıda dile getireceğim...

İyi Yanları:
En başta harika animasyonlar,özellikle hareketli sahnelerde animasyonlar öyle bir coşuyor ki,gözlerinizi kırpamıyorsunuz bile çünkü FLCL standartlarında her saniyenin hayati önemi var.Çizimlerde sıklıkla başvurulan deneysel yaklaşımlar serinin kendisini ciddiye almayan ve yenilikçi havasıyla örtüşüyor.Salt eğlence ve yenilik amacıyla yapıldığı için müzik kullanımınında da tavan yapmayı abes görmemişler ve ortaya çoğunluğu sıkı rock parçalarında oluşmuş Pillow imazlı harika soundtrack çıkmış.Belirtmek gerekir ki serinin müzikleri izleme dışı dinlemeler için de hayli uygun.Karakter tasarımları ve davranışları da abartılı olsa da oldukça ilgi çekici ve sıkılmak kelimesinin baş harfini dahi telaffuz edemeyeceğiniz kadar hızlı bir akışı var animenin,hatta üst üste iki bölüm izlemenin soluksuz bıraktığını da söyleyebilirim rahatlıkla.Çizimlerdeki detay seviyesi ve animasyonlardaki yüksek frame rate çoğunlukla sade ama seyri hayli zevkli olan backgroundlar ile desteklenmiş bu da mangasındaki havaya çok yakın bir anime demek oluyor.Evangelion,Gundam,South Park,j-pop şarkıcıları ve diğer Gainax animelerine olan göndermeler ise komedi dozajını yükseltiyor,son olarak Haruha'nın seslendirmesine ve mimiklerine bayılacaksınız :)

Kötü Yanları:
En hafif tanımıyla tamamen saçma-sapan olay örgüsü,ama bu saçmalık bile isteye yapıldığı için hoş görmeniz olası,abartıda sınır tanınmaması ve Takkun'a yapılan eziyetler de kimi zaman sinir bozucu olabiliyor.Soluksuz temposu yüzünden çok dikkatle seyredilmesi gerekiyor ki bu da yorucu oluyor bir süre sonra,hemen hemen dakika başına olay olan yapımın bu kadar da coşmasına gerek yokmuş diye düşünmüyor değilim,ama elbette bu benim yaklaşımım pekala bunları eksi olarak görmeyenler de olacaktır.Yapımın tarafımca belirtilecek başka bir eksisi bulunmuyor,keza teknik yöden oldukça üstün bir eser nerden bakarsanız bakın.

Sonuç:
İzleyin,izlettirin ve kesinlikle fazla ciddiye almayın.FLCL size çılgınca bir yolculuk,çok sağlam animasyonlar,mükemmel müzikler ve hoşça geçirilecek bir 2 saat 10dk vaat ediyor,fazlasını değil.Orjinal ve keyifli karakterleri ve hızlı olay akışını da hesaba katarsak izlerken sıkılmanız pek olası değil,mecha animelerinden hoşlananların da pas geçmemesi kesinlikle önerilir.



Yazar: sewen
Tarih: 13/08/2008

Yoruma 1 kişi oy vermiş. 0 kişi (%0) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 9
Video: 9
Hik.-Anlat.: 9
Karakter: 9
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 9

Genel: 9.00

Genel:
İzlerken büyük zevk aldığım müzikleriyle, konusuyla, çizimleriyle, karakterleriyle gerçekten izlenmesi gereken eğlenceli bir kısa anime serisi...

İyi Yanları:
En başta 6 bölüm kısa ve öz hiç sıkmıyor bi okadar eğlence sunuyor size ,akıcı bir şekilde yol alıyor. Karakterler çok şeker.Naoto önderliğinde onun baş belası Haruhara Haruko ve Mamimi üçgeninde dönen olaylar zinciri bununla birlikte bazı animelere göndermeler yapılması manga vari sahneleri,diyalogları göze hoş gelen noktaları...Mecha sevmeyen biri olarak bile bu animeden çok haz aldım diyebilirim.

Kötü Yanları:
-----

Sonuç:
İzleyin!!!



Yazar: matozef
Tarih: 25/12/2006

Yoruma 1 kişi oy vermiş. 1 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 9
Video: 10
Hik.-Anlat.: 9
Karakter: 9
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 9

Genel: 9.17

Genel:
Konu, akıcılık, çizimler, karakterler ve müzik açısından tatmin edici bir çalışma olmuş. Seride olayların akışı karışık gibi görünsede daha ziyade bir çocugun bakış açısından verilişi ve anlatış şekli; tuhaf ve ilgi çekici. Oldukça hızlı takip etmekte zorlandım ama bir o kadarda eğlenceli.
Spoiler:
Büyümeye çalışan yada büyükmüş gibi davranan Naoto-kun (Takkun), Takkun'un sapık babası ve dedesi, gitarıyla dolaşan ve sürekli Takkun'un başına bela açan Haruko (filmin konusuyla birlikte Horuko'nun amacı serinin sonunda belli oluyor), aslında abisine aşık olan şimdi de Takkunun peşini bırakmayan hafif şizofren Mamimi, Takkunun okul arkadaşları ve yine onlardan biri olan sınıf başkanı şişkin egolu kız, Haruko'nun gitarla kafasına vurarak ehlileştirdiği Canti; hepsi de akılda kalacak kadar etkileyici. Takkunun sonunda çözülüşü ve büyüyüşü de cabası.


İyi Yanları:
Diğer animelere göndermeleri (Evangelion, One Piece, South Park benim farkettiklerim) manga kaynaklı sahneleri, filmin dışına taşan oyuncu yönetmen replikleri ilgi çekici (bu çizimler oldukçada zor olmuş; bunu Takkunun babası diyordu son bölümde).
Orjinal bir hikaye
Çok hızlı(Yavaş sahneleri de oldukça yavaş. Duygusal sahneleri çok farklı.)
Çok çılgın (Umduğunuz gibi gitmiyor).
Müzikleri de en az film kadar hızlı ve lezzetli.
Çizimler çok doyurucu.

Kötü Yanları:
Bence yok.

Sonuç:
Gainax'ın elle tutulur eseri (Evangeliondan sonra). Yönetmen resmen canı istediği gibi çalışmış, piyasa işi değil. Tavsiye ederim.



Bu anime hakkında kendi yorum ve puanlarınızı girmek için buraya tıklayın
   

 

Son Girilen Anime Tanıtımları

1. Pluto
2. A Silent Voice
3. Ride Your Wave
4. Suzume no Tojimari
5. Watashi no Shiawase na Kekkon
6. Bright: Samurai Soul
7. When Marnie Was There

Son Girilen Manga Tanıtımları

1. Rurouni Kenshin: Master of Flame - Hidden Chapter
2. Rurouni Kenshin: Restoration
3. Yume no Shizuku - Ougon no Torikago
4. Tonari no Kaibutsu-kun
5. Lady Victorian
6. Hadashi no Bara wo Fume
7. Anne no Aijou

En Son Yorum Girilmiş Animeler

1. Clannad After Story
2. Fullmetal Alchemist 2
3. Steins Gate
4. Death Note
5. Baccano!
6. Hellsing Ultimate
7. Himouto! Umaru-chan

En Son Yorum Girilmiş Mangalar

1. Steel Ball Run
2. Stone Ocean
3. Death Note
4. Steel Ball Run
5. Berserk
6. Kaichou Wa Maid-sama!
7. NANA

 

Copyright © 2000 - 2024 Anime.GEN.TR