Kullanıcı Adınız:

Şifreniz:

 (Şifre Sor)
Üye Ol

Site

Blog Anketler İstatistikler Üyelik Künye SSS E-mail Linkler

Haberler

Genel Türkiye'den Yurtdışından Siteden Haber Arşivi Eski Haberler

Animeler

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Kategoriye Göre Yeni Yayımlanacaklar

Mangalar

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Yeni Yayımlanacaklar

Yazılar

İncelemeler Röportajlar Detaylı Tanıtımlar Kitap İncelemeleri Etkinlikler Yazışmalar Diğer

Çizim

Julie Dillon'ın Dersleri Patrick Shettlesworth 'ın Dersleri

Kişiler Şirketler

 

Higurashi no Naku Koro ni Kai Hakkında Yorumlar

Anime'nin Adı: Higurashi no Naku Koro ni Kai

Yazar: Mitsukuni
Tarih: 17/08/2011

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 10
Video: 10
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 10.00

Genel:
İlk sezonda birbirinden kopuk gibi görünen bulmacanın parçaları bu sezonla birlikte yerine oturuyor. Artık daha fazla bulmaca yerine aksiyonla başbaşa kalıyoruz. Olaylar -izleyince anlayacağınız üzere- çok daha çetrefilli bir durumda. Kısacası Higurashi no Naku Koro ni heyecanı kaldığı yerden devam ediyor.

İyi Yanları:
Kaliteli senaryosuyla aksiyonu içinizde yaşıyorsunuz. İlk sezonda hissettiğiniz eksikliği tamamlıyor. Serinin ilk bölümlerinde durumu öğrendiğimizde "bu muymuş" diyebilirsiniz belki ama emin olun o kadarla kalmıyor ve artık dedektiflikten ziyade, olay kurnazların savaşına dönüşüyor. Adeta bir satranç oyunu gibi.

Ayrıca eklemek gerekir ki chibi çizimleri de yine oldukça eğlenceli. :)

Kötü Yanları:
Kötü yan olarak belki şunu yazabilirim:
Onca içinden çıkılmaz duruma rağmen mutlu mesut saatler olabiliyor arada. ^^.

Sonuç:
Serinin kesinlikle izlenmesi gereken 2.sezonu. Kısa sürede izleyip bitireceğinize eminim. Hatta sonunda çabuk bitti diye üzülebilirsiniz de...



Yazar: FallenOne
Tarih: 16/03/2010

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 10
Video: 8
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 7
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 9.17

Genel:
Size hic 2 seyi karsilastirirken bir seyin digerinden her konuda daha iyi olmasina ramen onu degilde diger kotu olani begenmenize sebebiyet olan bir sey oldu mu? Bana pek olmamisti acikcasi, ama bu sefer oldu. Higurashi Kai de bu duyguyu basindan sonuna kadar yasadim. Ilk sezona gore her sey guzellesmis istisnasiz, karakterler, konu isleyisi, muzikler, cizim kalitesi (bunda buyuk gelisme var). Ama nedense icimde bir buruklukla bitirdim, o ilk sezonun ilk 4 bolmundeki keyfi animenin sonuna kadar alamadim... O gerilim, o heyecan hic bir zaman geri gelmedi.

Peki bunun sebebi nedir diye dusununce aklima tek bir sey geliyor, oda animenin 1. sezonunun fazla aciklayici olmasi. Sahsen 1. szonun sonunda konu hakkinda bilmedigim 2 sey kalmisti. 1.'si bu surekli ayni konu uzerinde donen farkli hikayelerin nedeni, 2. ise hikayenin nasil bitecegi. Zaten 1.'sini Kai'nin ilk bolumlerinde ogreniyorsunuz, yani geriye sadece hikayenin nasil bitecegi ve butun olaylarin kimin elinin altinda oldugudur. Bu yuzden 2. sezona gerilim konusunda pek bir sey kalmamis, gerilimli gibi gorunen sahnelerinde ne oldugunu bildigimiz icin pek bir heyecana kapilmiyoruz.

İyi Yanları:
-1. sezona gore animasyon kalitesinde muthis bir ilerleme var, o agiz hareketleri duzeltilmis, hareketler daha bir akiskan olmus. Arka plan ve mekan cizimlerinde ise pek bir fark goremedim, her zamanki gibi guzeller.

-Muzikleri fazla guzel, arka plan muzikleri hakikaten cok is yapiyor. Bu birde yetmezmis gibi kapanis sarkisi muhtesem otesi, benim icin su ana kadar dinledigim en iyi anime kapanislarindan biri diyebilirim. Bu kadar huzur dolu, huzunlu ve etkileyici anime sarkisi dizilerde zor bulunur.

-Karakterler biraz daha cekilir bir hal almis 1. sezona gore. Sahsen coluk cocuk cok sacma olmus boyle bir animeye ama yapacak bir sey yok. En azindan karakterlerin davranislari biraz daha mantikli ama azicik daha. Gene sacma sapan davranislar mevcut. Ama yetiskin karakterlerde pek kusur yok.

-Konu cok guzel cozuluyor, zaten 2. sezon tamamen sonu bilinen bir hikayenin nasil isleyecegine tanik olmakla geciyor. Oyle buyuk suprizler yasamiyorsunuz, ama cok guzel olmus. Her sey mantik rayina oturuyor, vaybe diyerek animeyi kapatiyorsunuz icinizde bir sey kalmadan.

-Kapanis sarkisi hakikaten cok guzel. Ne? Bunu soylemismiydim? pardon icimden geldi bir daha vurgulamak :D

Kötü Yanları:
-En basta dedigim gibi gerilim sahneleri kaybolmus, hani 1. sezonunda en guzel gerilimi ilk 4 bolumdu, o duyguyu hep bekledim ama olmadi. Yapacak bir sey yok.

-Hanyuu'ya uyuz oldum fazla gereksiz bir karakter olmus, hic olmasa bence daha hos bir hikaye olurmus. Bazi seyleri aciklamak icin gereken bir karakter, ama bazi seyler aciklanmasa daha guzel olacak seylerde var, buda bunlardan biri.

-Karakterler bazen sacma sapan davraniyor, madem bu kadar kahraman karakterler yaratmak istyosun, birak yaslari 20 olsun. 14-15 yasindaki cocuklarin davranislari boyle olmamasi gerek. Ama bu japonlar takmis bi kere her kahraman liseli 15 yasinda, kendi canina kiyilmasina uzulmeyen ama sevdiklerine bir sey olursa yasamak icin bir nedenleri kalmayan tiplere.
Spoiler:
tek tek kendini feda edip ölme bölümleri bile sacma geliyor bu yuzden, genelde heyecanli klise sahnelerden biridir ama cocuklarla olmuyor :D


Sonuç:
1. sezonu izleyipte bu sezonu izlemeyecegim diyecek bir insan yoktur herhalde. 1. sezondaki hersey aciklaniyor, olaylar cozuluyor ve sona ulasiliyor. Ama aklinizda bir tek soru kaliyor "Acaba bizde mi boyle bir dunyada yasiyoruz?!" DIDIDIDI...Kendinize iyi bakin, iyi seyirler.



Yazar: Svadros
Tarih: 04/02/2010

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 10
Video: 10
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 10.00

Genel:
İlk sezonun ardından tamamlayıcı ve sorulara çözüm olan bu seri 1-2 ufak kusuru haricinde Higurashi keyfini sonuna kadar yaşatıyor.

İyi Yanları:
İlk sezonun gerilimini bu sezonda olan duygusal anlar dengeliyor ve muhteşem bir seri yapıyor Higurashi'yi
*Karakterler her zamanki gibi muhteşem
*Müziği ilk sezon olduğu gibi içine işliyor insanın
*Her soruya verdiği cevap ile sevindirdiği gibi şaşırtıyor da insanı.(tahmin etmediğiniz cevaplar alabiliyorsunuz)

Kötü Yanları:
açıkçası bazı bölümlerinde sıkıldığımı hissetim ve hiç izlemeden diğer bölümlere atlamayı istediğim oldu
Spoiler:
takano miyo nun hayatının anlatıldığı o 3-4 bölümlük kısım gerçekten çok sıktı beni.


Ve
Spoiler:
dışardan dahil olan Akasaka'nın Rika'yı kurtarırken 10 kişiyi devirip göğsüne yediği yumrukla hiç bi şey hissetmemesi de beni üzdü.Daha akla mantığa uygun kurtarılabilirdi.Biraz zorlama olmuş gibi hissettim açıkçası..


Sonuç:
Bu bir kaç kusurun,Higurashi serisinin başyapıt olduğu gerçeğini değiştireceğini düşünmüyorum.
Gerçekten izledikten sonra etrafı daha anlamlı gördüğümü söyleyebilirim.
Sakın kaçırmayın..



Yazar: kralemn
Tarih: 11/12/2009

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 10
Video: 10
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 10.00

Genel:
Olaylar kaldığı yerden devam ediyor gene tanımlamayan cineyetleri konu alıyor seri.

İyi Yanları:
İlk seriden kalan bir çok soruya çözüm bulabilmiş.Yarım kalan meseleri tamamlıyor.Özellikle en sonunde serinin ana karakterinin kim olduğunu ve neden olayların tekrar tekrar baştan gerçekleştiğini iyi bir şekilde anlatıyor.Kötü karakteride öğrenmiş olmak çok iyi.Açılış ve kapanış ve ardaki soundtracklerde çok iyiydi sonradan hepsini indirip izledim.

Kötü Yanları:
Bence kesinlikle bi kötü yanı yok.Herkese tavsiye ederim.

Sonuç:
Kesinlikle izleyin.Zaten ilk seriyi izlediyseniz bunuda mutlaka izlersiniz ne de olsa bi devam serisi.



Yazar: hero_44
Tarih: 25/10/2008

Yoruma 1 kişi oy vermiş. 1 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 10
Video: 9
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 9.67

Genel:
İlk Higurashi serisini izleyeli bir yıl olduktan sonra ikinci sezona başlamadan önce taşları yerine oturtmak için ilk sezonu tekrar izledikten sonra ikinci seriye başladım. Kai sezonu ilk bölüm hariç Rika Furude ağzından anlatımla olaylar kasışında kadere karşı savaşabilmek için
Spoiler:
arkadaşlarını örgütlemesi üzerine üç farklı denemeden oluşuyor.
İlk bölümü izlerken yanılmayın, asıl gerçek ardında yatmakta.

İyi Yanları:
Açılış şarkısını çok beğendim, ayrıca serinin müziklerini ilk sezonda olduğu gibi Kawai Kenji üstlenmişti. Karakter çizimlerine söz söylemeye gerek yok, ilk sezondan hiçbir farkı yok hala çok renkli ve cıvıl cıvıl. Karakterler arası mücadeleler ilk sezonun anahtar parçalarıyken, ilk sezonun noktalandığı yerdeki birliktelik bağlarının atılması bu sezonda daha yoğun ve anlamlı işlenerek verilmek istenen mesajlar ve çözülmesi beklenen sorulara ayrıntılı yanıtlar hazırlanmıştı. İlk sezonda gördüğümüz ve anlam veremediğimiz ölümlere yeterli cevaplar verilerek farklı bakış açılarından olayların derinine iniliyordu.
Spoiler:
Hikaye öncede dediğim gibi Rika’nın üç denemesinden oluşuyor. Ben daha çok ikinci denemeyi beğendim. Rika başarılı olamasa da çok yaklaşıyordu. Her seferinde neden öldürüldüğünü kendi hatırlamasa da Hanyuu’nun hatırlaması için yoğun çaba harcıyordu. Bu ikisinden daha önemlisi diğer sevdiğimiz karakterlerin eski yaşamlarına dair yaptıkları yanlışları azda olsa hatırlamalarıyla geleceği değiştirmek için Maebara etrafında bir araya gelerek verdikleri amansız mücadeleyi görmek oldukça duygusaldı. Sonuçta başaramıyorlar ve hepsi ölüyordu.


İlk seride olmayan ve olduğu var sayılan
Spoiler:
Hanyuu Furude
karakterinin bu sezonda yavaş yavaş kendini göstermesi ve seriye ağırlığını koyması hoş bir karakteri de ekibimize katmış oldu. Final bölümü diyebileceğimiz üçüncü bölüm ise
Spoiler:
gerçeklerin geçmişine değinerek daha çok yetişkinlere yönelik bir ilerleyişe sahipti. Bunu dememin asıl nedeni sevdiğimiz karakterlerin üçüncü denemenin sonlarına doğru bir araya gelmeleriydi. Sonuç olarak mutlu bir son dersek yanlış olmaz
acaba yakında çıkacak Rei adlı OVA serisinde nasıl bir soruna değinecekler ayrı bir merak konusu.

Kötü Yanları:
Kötü yan olarak diyebileceğimiz hala birkaç soru işareti var çözülmedik, onlarda cevaplansa daha güzel olabilirdi. Sonu biraz daha açabilirlerdi bence, kapanış müziği çalmaya başlarken sade görüntü ilerliyordu birkaç dakikalık. Buda bizi pek tatmin etmedi, seriyi bir bölüm daha uzatabilirlerdi. Sezon sonundaki
Spoiler:
ayrı bir geri dönüş vermeleride
tam bir muammaydı doğrusu.

Sonuç:
Çarpıcı bir ilk sezonun ardından yaşattığı gerilim ve dedektiflik içgüdüsüyle ilerleyen kurgusu bu sezonda farklı bir heyecan yaşatıyor. Sürekli soruları cevaplayarak gerilime fazla kaçmıyordu. İlk seriyi izlediyseniz mutlaka bunu da izleyin. Bu türü seviyorsanız Higurashi serisi etkileyici bir yapıt olacaktır sizler için.



Yazar: Edea
Tarih: 11/08/2008

Yoruma 2 kişi oy vermiş. 2 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 9
Video: 8
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 9.50

Genel:
Efsanevî bir birinci sezonun ardından pek çok seride karşılaştığımız başarısızlığı göstermiyor Higurashi ... Kai. Tam aksine, ilk sezonunu çoğu izleyicisine göre geride bırakıyor. Soru bölümlerinden oluşan ilk sezondan sonra Kai'de her şeye bir cevap veriliyor. (Aslında ilk sezondaki Meakashi-hen ve Tsumihoroboshi-hen de çözüm bölümleridir ancak onlar sadece olayların nasıl gerçekleştiğini gösterir, arkalarında yatan asıl sebebi açıklamaz.)

Çizim kalitesi bu sezonda oldukça artmış. İki sezonu karşılaştırdığınızda Kai'nin farkını açıkça görebiliyorsunuz. Bana önceleri itici gelen Mion'un saçları bile daha da güzelleşti sanki. Açılış müziğini ise başlarda pek yakıştıramamıştım. Higurashi no Naku Koro ni sadece dinlerken bile insanı ürperten bir parçayken Naraku no Hana daha çok melankoliye sürüklüyor. Ama bu sezondaki dozunu azaltmış korku ve tam aksine dozunu artırmış olan trajedi öğelerini gördükten sonra Naraku no Hana'nın da çok doğru bir seçim olduğunu düşünüyorum şimdi.

İlk sezonun karmaşıklığından sonra Kai'de bütün taşlar yerine oturuyor. İlk sezon finalindeki ipuçlarından hikayenin asıl hilesini fark edememiş olsanız bile ikinci sezonda durum en ince ayrıntısıyla açıklanıyor. Yine daha önce fark edemediğiniz pek çok ayrıntıya ışık tutuluyor.
Spoiler:
Mesela ilk sezonda bir kere Rika'nın saçlarını normalde olduğu gibi mora değil, koyu yeşile boyamışlardı. Bunun önemsiz bir durum olduğunu düşünmüştüm, ama Kai'yi izlerken Rika'nın yeşil saçlı halinin ne anlama geldiğini de öğrenmiş oldum. Satoko'nun ailesine olanları öğrendiğimde ise (hiç abartmıyorum) ağzım açık ekrana bakakaldım.
Hikayeye yeni dahil olan Hanyuu'yla birlikte -ki kendisi Rika'ya rakip olacak şirinlikte bence- kadro da mükemmel biçimde tamamlanıyor.

Bütün bunlar çoğu kişinin Kai'yi daha çok beğenmesine sebep oluyor. Bense tam tersi bu sebeplerden ilk sezonu daha çok beğeniyorum. (Bu Kai'yi beğenmiyorum demek değil elbette.) Teknik açıdan Kai çok çok daha iyi olsa da ilk sezonun hikayesi daha çok hoşuma gitmişti doğrusu. Daha önce de söylediğim gibi bu sezonda korku-gerilim unsurları oldukça azalıyor, trajedi artıyor. Sırlar tek tek açığa çıktığı için seyirci dedektiflik görevinden alınıyor. Oysa ben dedektifçilik oynamayı çok sevmiştim :P İlk sezonda bir sonraki bölümde ne olacağını çok merak ediyordum. Aynı merak duygusunu bu sezon pek fazla yaşamadım. Yayının 1 hafta ertelenmesine, serinin iptali hakkında dedikodular çıkmasına sebep olup yüreğimizi ağzımıza getiren olayın da hikayeye ne kadar etki ettiğini kestirmek güç. School Days'teki sansür son derece açıktı ancak Higurashi Kai'de sansür var mı yok mu pek belli olmuyor. Çünkü yine ilk sezonda çok dikkat çeken şiddet bu sezonda en baştan beri azaltılmış durumdaydı.

İyi Yanları:
Yukarda belirtilmiştir.

Kötü Yanları:
Yukarda belirtilmiştir.

Sonuç:
İlk sezonu izlemediyseniz Kai'den uzak durun! Hiçbir tadı kalmaz. Eğer ilk sezonu izlemişseniz o zaman da bu sezon hakkında spoiler yememeye dikkat edin. Cidden hiç beklemediğiniz cevaplar alıyorsunuz. İki müthiş sezondan sonra şimdi merakla Higurashi Rei ve Umineko no Naku Koro ni'yi bekliyorum. Onlarda da müthiş işler çıkaracaklarına eminim.



Yazar: bebe
Tarih: 01/04/2008

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 9
Video: 10
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 9.83

Genel:
"Kai" dizinin ikinci sezonu olarak üstünü düşeni tamamen yerine getiriyor denebilir.Soru işaretleri cevap buluyor,komplolar ortaya çıkıyor vs. vs.

İyi Yanları:
Sonunda hikaye bir yere vardı.
İlk sezondaki bazı laflar anlam kazandı
Spoiler:
Rika'nın dedikleri örneğin

Açılış müziğini beğendim bir de

Kötü Yanları:
Bazı bölümler acayip gereksiz geldi bana
Spoiler:
Satoko'yu kurtarcam diye kaç bölüm geçti..


Sonuç:
İlk sezonun çizgisinde arada daha heyecanlı arada ise çok sıkıcı bölümleri var ama kesinlikle izlenmeye değer.
Bir kaç soru işareti var sanki(ya da benim ingilizcemin yetmediği bazı konuşmalarda geçiyo olabilir bunlar ama sanmam)



Yazar: Nocseiz
Tarih: 30/03/2008

Yoruma 1 kişi oy vermiş. 1 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 9
Video: 10
Hik.-Anlat.: 9
Karakter: 9
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 8

Genel: 9.17

Genel:
Birinci sezon diyebileceğimiz Higurashi no Naku Koro Ni'nin devamı niteliğindeki bu seri, kesinlikle Anime türü içinde çok özel bir yere sahip.
Eğer ilk sezonu seyredip, "Yeter artık, bu kadar farklı senaryo çizgilerini açıklayacak bir cevap olamaz. Hiç bir şey mantıklı değil." dediyseniz. Bu sezona kesinlikle bir şans vermelisiniz. Daha ilk bölümden tüm cevaplar gözünüzün önüne serilmeye başlayacak.
İlk sezonda sürekli sorulan soruları ve oluşan kafa karışıklığına, neredeyse tüm çözümleri veren bu seri, ilk seriyi izleyenler için izlenmesi şart.
Not: Spoilerları birinci seriyi izlemeye başlamış olanlar okuyabilir.

İyi Yanları:
+ İlk seriden daha fazla seyir keyfi veriyor çünkü bir sonuca ulaşacağınız hissini verebiliyor. İlk serideki gibi bir belirsizlik hakim değil anlayacağınız.
+ İnsanda gerilim yapabilecek bir animeyle şu ana kadar karşılaşmamıştım. Bu işi oldukça iyi beceriyor.
Spoiler:
Çocukların birbirleriyle "zombicilik" oynadıkları sahnede bile insan nasıl gerilebilir; Çok iyi düşünülmüş çizim ve sahnelerle bu mümkün.

+ İlk serideki kesikli senaryo örgüsü burada mevcut değil. Anlatılan hikaye bir bütün olarak işlenmiş ve ilk seriden farklı olarak gerçekten hikayeye bağlanabiliyorsunuz.
Spoiler:
İlk seride olduğu gibi "Bu 3 bölümlük parça bitti, bakalım şimdi kim delirip kimleri parçalayacak." gibi sıkıcı bir beklentiye izin vermiyor.


Kötü Yanları:
- Her anime için geçerli olduğu üzere her zevke hitap edecek bir anime değil. Aksiyon ve sizi yaracak espiriler beklentisi içindeyseniz, hemen başka animelere bakınmaya başlayın. Bu anime sabırlı ve fantastik temalı hikayelerden hoşlananlara uygun bir seri.
- Cevaplanmayı bekleyen sorular. Neyse ki sayıları çok fazla değil.

Sonuç:
"Katil uşak mı?" tarzı dedektiflik hikayelerine aşinalığınız varsa, içinde biraz da fantastik öğeler olsa diyorsanız, ilk seriden nefret etmediyseniz, aradığınız anime karşınızda.



Bu anime hakkında kendi yorum ve puanlarınızı girmek için buraya tıklayın
   

 

Son Girilen Anime Tanıtımları

1. Pluto
2. A Silent Voice
3. Ride Your Wave
4. Suzume no Tojimari
5. Watashi no Shiawase na Kekkon
6. Bright: Samurai Soul
7. When Marnie Was There

Son Girilen Manga Tanıtımları

1. Rurouni Kenshin: Master of Flame - Hidden Chapter
2. Rurouni Kenshin: Restoration
3. Yume no Shizuku - Ougon no Torikago
4. Tonari no Kaibutsu-kun
5. Lady Victorian
6. Hadashi no Bara wo Fume
7. Anne no Aijou

En Son Yorum Girilmiş Animeler

1. Clannad After Story
2. Fullmetal Alchemist 2
3. Steins Gate
4. Death Note
5. Baccano!
6. Hellsing Ultimate
7. Himouto! Umaru-chan

En Son Yorum Girilmiş Mangalar

1. Steel Ball Run
2. Stone Ocean
3. Death Note
4. Steel Ball Run
5. Berserk
6. Kaichou Wa Maid-sama!
7. NANA

 

Copyright © 2000 - 2024 Anime.GEN.TR