Kullanıcı Adınız:

Şifreniz:

 (Şifre Sor)
Üye Ol

Site

Blog Anketler İstatistikler Üyelik Künye SSS E-mail Linkler

Haberler

Genel Türkiye'den Yurtdışından Siteden Haber Arşivi Eski Haberler

Animeler

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Kategoriye Göre Yeni Yayımlanacaklar

Mangalar

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Yeni Yayımlanacaklar

Yazılar

İncelemeler Röportajlar Detaylı Tanıtımlar Kitap İncelemeleri Etkinlikler Yazışmalar Diğer

Çizim

Julie Dillon'ın Dersleri Patrick Shettlesworth 'ın Dersleri

Kişiler Şirketler

 

Kenpuu Denki Berserk Hakkında Yorumlar

Sonraki Sayfa Sayfa Numarası:
Anime'nin Adı: Kenpuu Denki Berserk

Yazar: saftrick
Tarih: 24/01/2011

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 10
Video: 8
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 9.67

Genel:
Berserk orta çağ Avrupa'sına benzer alternatif bir dünyada geçen fantastik bir öykü. Fakat içinde yaşama dair pek çok ayrıntı gizli. Sanırım benzerlerinden ayrıldığı en önemli nokta da bu.

Çizimler ilk bakışta gözünüze çirkin gelebilir fakat animenin 90'larda yayınlandığını düşünürsek bugünkülerle kıyaslamak hata olur. Karakterlerin kullandığı zırh,kask,silah gibi alet edevatların dizaynı ve çeşitliliği şapka çıkartılası. Susumu Hirasawa imzalı müzikleri indirilip tekrar tekrar dinlenesi.

Hikaye, günümüzde bile hala devam eden mangasında geçen hikayenin sadece giriş bölümünden oluşuyor. Bu yüzden tüm animeyi izlediğinizde bir yarım kalmışlık hissiyle karşılaşabilirsiniz. Bana göre tek kötü yanı da bu. Bu kadar güzel bir hikayeye neden yıllardır devam serisi çekilmemiş anlamak güç. Her şeye rağmen, mangası animesinden ya da animesi mangasından daha güzel gibi bir önermede bulunamayacağım. İkisinin de birbirine göre üstünlükleri olduğunu düşündüğümden mümkünse ikisinin de görülmesi taraftarıyım. Örneğin manga çok daha ayrıntılı ve öykünün devamını görme şansına sahip olabiliyorsunuz. Buna karşın animede mangadaki o ağır havayı bozan bazı gereksiz karakterlerin makaslanmış olması artı bir yön. Ayrıca şiddet ve cinsellik dozu animede mangasıyla kıyaslanamayacak derecede az.

İyi Yanları:
Üstte

Kötü Yanları:
Üstte

Sonuç:
Özellikle çocukluğunu tek tv kanallı dönemde yaşayanlar iyi bilir. İzleyip durduğumuz şeyin "anime" olduğunu dahi bilmediğimiz o dönemde izleyip de zihnimizde iz bırakan pek çok anime vardır. Bugün o animeleri düşündüğümde acaba keramet çok kaliteli olmalarında mıydı yoksa küçük yaşım gereği ne izlesem hoşuma mı gidiyordu diye kafa yorduğum çok olmuştur. Zira günümüzde beni o zamankiler kadar etkileyen işler pek çıkmıyor. Berserk'i izlediğimde işte o dönem izlediğim animelerden aldığım tadı aldım ve kerametin yaşta değil kalitede olduğunu hatırladım diyebilirim. Her karakterde kendime yakın bir şeyler buldum. Guts, Griffith, Casca, Judeau, Corcus...
Korkular, endişeler, sevinçler, hüzünler, kıskançlıklar, kızgınlıklar, ihanetler... İzlediğim en unutulmaz animelerden biriydi.



Yazar: SeRkAnnn
Tarih: 17/01/2011

Yoruma 2 kişi oy vermiş. 0 kişi (%0) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 9
Video: 8
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 9.50

Genel:
Anime sadece olayların başını anlatıyor.Animeyi izledikten sonra şiddetle mangasını da okumanızı tavsiye ederim.Berserk'in zaman ve mekanı,ortaçağ Avrupa'sında geçiyor.Hikaye öksüz, paralı asker Gatts'ın hayatı ve Şahinin Grubu adlı paralı asker grubunun lideri Griffith ile olan ilişkisi etrafında dönüyor

İyi Yanları:
Karakterler çok iyi özellikle Gatts.Hem anime hem de manga yüksek dozda şiddet içeriyor(-ki bu bence iyi bişey :D -) ve bolca kesip-biçme var.Bir solukta izlenebilir temposunu hiç yitirmeyen bir anime.

Kötü Yanları:
Nerdeyse hiç bir kötü yanı.Tek kötü yanı biraz ortada bitiyor gibi oluyor keşke devam etseymiş diyosunuz.Animesini izleyenler konuya mangadan da devam edebilirler

Sonuç:
Anime sever herkese tavsiye ederim kesinlikle izleyin devam edebilirseniz mangasını da okuyun.



Yazar: bukalemoon
Tarih: 30/07/2010

Yoruma 1 kişi oy vermiş. 1 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 8
Video: 7
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 9.17

Genel:
Öncelikle anime, mangasının içindeki bir "flashback"tir onu söylemek gerekir.Yani manganın başlangıcı aslında animenin bitişinden sonraki bir zamanda; bu yüzden manganın da takip edilmesini şiddetle tavsiye ederim.

İyi Yanları:
Bana göre bu animeyle ilgili dikkatin çekilmesi gereken ilk konu atmosferi. Kasvetli,melankolik, insanı saran bir atmosfer yaratıyor ilk baştan itibaren; bunu sağlarken de dialoglardan da bolca yardım alıyor.
Karakterler (Guts,Caska, Griffith özellikle) kendi aralarındaki konuşlamarı düşünceleri animenin içine iyice işlemiş. Müzikleri; felsefesi, her şeyiyle farklı bir havası var.
Mutlaka daha güzel animeler izlemişimdir fakat tam da anlatamadığım bu sebeplerden dolayı beni en çok etkiley animedir. Kesinlikle izlenmesini tavsiye ediyorum.

Kötü Yanları:
Bu anime için video seçeneğine tam puan vermek zor zira mangasındaki çok detaylı çizimler animenin renklendirme tekniğiyle biraz yitirilmiş; ne var ki yine aynı teknik beni etkileyen unsurlardandır. Konuyla ilgili pek birşey söylemek istemesem de animenin sonunun konu olarak kesildiği yer izleyici üzebilir; çünkü devamı da gayet güzel anime olarak uyarlanabilirdi. Fazla soundtrack seçeneği olmaması da bi eksik sayılabilir bunların dışında.

Sonuç:
İyi yanlarında da belirtiğim gibi; izlediğim bütün çok kaliteli yapımların yanında Berserk'in ayrı bir yeri var kesinlikle. İzleyenlerin bir çoğunun mangayla devam edeceğini tahmin ediyorum.



Yazar: darkeros
Tarih: 18/05/2010

Yoruma 2 kişi oy vermiş. 0 kişi (%0) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 5
Video: 6
Hik.-Anlat.: 7
Karakter: 9
Tasarım: 6
İzlenebilirlilik: 7

Genel: 6.67

Genel:
Hikayemiz kara kılıç ustası denilen bir adamın fantastik öğeler içinde iblislerle ya da kendi içinde ki iblisleriyle mücadelesiyle başlıyor. İlk bölümden sonra Tolkien’nin orta dünyasına benzer fantastik öğelerle süslü bir seri izleyeceğimizi umarken daha sonra 2.bölüm adının Gatts olduğunu öğrendiğimiz kara kılıç ustasının gençlik yıllarına gidiyor ve bir kale kuşatması sırasında yaşadıklarını görüyoruz. Birkaç bölüm sonrasında ise aradan 3 yıl geçiyor ilk bölümde ki mistizm ve fantastik dünyanın havasını kaybederken kendimizi Gatts’ın şahin takımına katılmasıyla orta çağ savaşçılarının hikayesine benzeyen maceralarını izlemeye başlıyoruz.
Gatts’ın şahin takımıyla beraber yaptığı savaşlar gayet ayağı yere basan akıcı ve izlenilebilir bölümlerden oluşuyor. Arada çizimler ve savaş sahneleri kalitesini kaybediyor ve kan bu savaş sahnelerinde abartılı derece kullanılıyor. Sadece abartılı olan kanlı sahnelerin yanında Gatts’ın sahip olduğu güç maşallah eskinin Cüneyt arkın filmlerini aratmayacak türden bu açıdan seri inandırıcılığını kaybediyor. Gatts’ın ve diğer karakterlerin hayatları daha çok dramları diyelim ve şahin takımına neden katıldıkları sık sık geriye dönüşlerle bizlere anlatılırken Grifft’in kendi iç sesleri ve dengesiz tutarsız hayat felsefesi bizleri bazen baysa da kendisine saygı duymamızı ve baş karakter Gatts’ın düşüncesiz bir savaş makinesinden başka bir şey olmadığını anlamamızı sağlıyor. Bu açıdan bu seferlik animenin başarısı yerine başarısızlığı demek daha doğru olacak sanırım.
Açılış müziği rahatsız edici ve kulak tırmalıyıcı. Hoş kapanışta aynı şekilde kötü ve hatta depresif ve rahatsız edici. Zaten açılış müziği kılıçların zırhların iblislerin savaşçıların var olduğu fantastik bir dünyayı pek yansıtmıyor bu açıdan da kötü olmasının yanında biraz abuk durmuş.
Seriden, bütün eksilerine rağmen zevk aldığımız zamanlar oluyor ve bir şekilde fazla sıkılmadan sonunu getiriyorsunuz derken son birkaç bölüm kala sanki özellikle nasıl sonunda saçmalarız da anime tarihine en abuk sonu koyarak geçeriz diye düşünmüşler. Bu kadar abuk bu kadar saçma bir son tarihte eşine pek az rastlanır. Evet ilk bölümde karşımıza çıkan her şey finaliyle açıklanıyor ve taşlar yerine oturuyor fakat final bölümleri rezalet. Bir animeyi karakterleri derinlemesine işliyorsunuz ve öyle bir son koyarak her şeyi kendi ellerinizle mahvediyorsunuz anlamak çok güç.

İyi Yanları:
yukarıda.

Kötü Yanları:
yukarıda.

Sonuç:
Mümkünse animesini izleyip zaman kaybetmeyin direk mangasını okuyun.



Yazar: Wyvern
Tarih: 18/05/2010

Yoruma 1 kişi oy vermiş. 1 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 10
Video: 10
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 10.00

Genel:
Kelimenin tam anlamıyla başyapıt! Yüzlerce güzel anime var, ama çizildiği tarih ve teknikler göz önünde bulundurulursa, böylesi parmakla sayılır. Anime seyredenlerin öncesi (BÖ) ve sonrasını (BS) oluşturacak bir milat taşı.

İyi Yanları:
Ana temanın işlenme tarzı ve karakterlerin uyumu çok başarılı. İlk bölümlerde hikayeye adapte olmak güç, ama taşlar yerine oturmaya başladıkça bitmemesi için yalvaracaksınız.

Müzikler insanın kanını donduruyor. Anime serisinde görünen, ama mangada hikayesi de anlatılan Behelit isimli özel taşın müziği akıllara durgunluk verici.

Her animede en az bir kahraman var ve insanüstü çalışma azmi veya doğaüstü yetenekleri ile bizleri gaza boğar. İşte Guts bu anime dünyasına fazla!

Eski tarz çizimlerin en hasından ve en büyük yapımlarından biri. Tüm kareler göz yormayan akıcı bir titizlikte çizilmiş.

Kötü Yanları:
Bazı bölümlerde gereksiz uzayan diyaloglar ve artık sıkıntı vermeye başlayan kötünün en kötüsü karakterler ne yazık ki burada da mevcut!

Hikayenin geçtiği dönem ve mekanlar, alışılagelmiş japon çizgisinden epey uzak. İlk etapta yadırganabilir, ama bence animeyi özelleştiren büyük bir unsur.

Sonuç:
Kendini "anime seyreder" olarak nitelendiren herkesin kesinlikle izlemesi gereken bir başyapıt!



Yazar: jesiblue
Tarih: 03/04/2010

Yoruma 1 kişi oy vermiş. 1 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 10
Video: 10
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 9.83

Genel:
enteresan bir başlangıç olsa da gelişim ve sonuç aşamasından sonra böyle bir başlangıç yapan animenin baş yapıt olmaması elde değil. animeyi izleyeli bir yıl oluyor bu animeden sonrada epey anime seyrettim ama berserk gibisi gerçekten zor bulunur diyorum.

İyi Yanları:
bir solukta bitirebileceğiniz bir anime. hikaye anlatımı ve gelişmeler çok iyi. açılış ve kapanış müziklerini çok beğendim. Çizim yapıldığı yılıda hesaba katarsak çok iyi.

Kötü Yanları:
hiç bitmezse güzel olurdu:-)
ben kötü bir yanını bulamadım.

Sonuç:
tüm seriyi izledikten sonra ilk bölümü tekrar izlerseniz animenin neden bir baş yapıt olduğunu daha iyi anlarsınız diye düşünüyorum. kesinlikle kaçırmayın en kısa zamanda izleyin derim.



Yazar: ibrahimavcı42
Tarih: 16/01/2010

Yoruma 4 kişi oy vermiş. 0 kişi (%0) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 2
Video: 1
Hik.-Anlat.: 2
Karakter: 3
Tasarım: 1
İzlenebilirlilik: 6

Genel: 2.50

Genel:
Berserk
konu olarak 15 yy içerir ama bir japon yapımı olması itibariyle baya çelişkili bir durum ortaya çıkar japon karakterler avrupai tarz !!!

İyi Yanları:
iyi yanları azda olsa var farklı yaratıklar değişik savaş mizahı

Kötü Yanları:
Berserk
*senaryo bana göre tam fiyasko 1 bölümle son 2 bölüm arasında ne alaka var diyorsunuz
*çizimleri çok vasat hatta vasat üssü
*karakterler japonmu avrupalımı belli değil
*anlat anlat bitmez boş bölümler anlamsız kişiler ve yerler

Sonuç:
ortalama bir seri eksik kalmış devamı çekilebilir ama sapıklık felan yok melekler gelmiş tövbe tövbe yok adamı seçmişler falan filan



Yazar: kakashifan
Tarih: 11/07/2009

Yoruma 2 kişi oy vermiş. 0 kişi (%0) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 10
Video: 8
Hik.-Anlat.: 9
Karakter: 8
Tasarım: 7
İzlenebilirlilik: 8

Genel: 8.33

Genel:
Ortaçağ Avrupası ve en iyi olabilmek için canları pahasına savaşan Şahin Takımı...İlk olarak paralı asker olarak toplanan bu takım, önderleri Griffith’e olan sonsuz güvenleriyle ilerlerler... ve birgün Şahin takımına Gatts adında amacını bile bilmeden kılıç savuran ama takımın gücüne güç katacak bi savaşçı gelir.

İyi Yanları:
Karakterlerin herbiri çok iyi işlenmiş. mesela iyi bi karakterin bile bazen yaptığı yanlışlar var... kimse tamamen mükkemmel değil. bu da animeyi daha gerçekçi yapmış... özellikle bu tür serilerden farklı olarak kadın karakter harika tasfir edilmiş... Fazla abartılmamış güçsüz taraflarıda ortaya konmuş. ayrıca savaş sırasındaki taktikler, saray içindeki çatışmalar, komplolar, olayları daha da heyecan verici hale getirmiş... Griffithin zekası gattsın gücü Caskanın bağlılığı ve yılmaması, Şahin takımı askerlerinin Griffithe olan sadakatları,... bence temposu hiç düşmeyen izlenmeye değer anime.

Kötü Yanları:
SONU! Son 2 bölüme kadar “vay be!” “bu bi baş yapıt” dedim, ama son bölümü izledikten sonra bir süre 26. Bölümünü aradım tabi tamamen beni hayal kırıklığına uğrattı! Zaten son iki bölüme geldiğinizde hikayenin tamamen yön değiştirmesine şaşırmışken birde yarıda bırakılmış gibi bir sonunun olması üzerinizde bir süre etki bırakabilir. O_o... ve animenin bu kadar acımasız olmasına kesinlikle tepki göstereceksiniz.

Sonuç:
Eğer mangasına devam ederim diyorsanız kesinlikle izleyin derim... eğer mangasını okumam diyorsanız başlamayın. Çünkü aklınızın bi köşesinde hiçbir zaman berserki bitirdiğiniz seriler arasına koyamayacaksınız.



Yazar: Frenzy
Tarih: 27/05/2009

Yoruma 1 kişi oy vermiş. 0 kişi (%0) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 8
Video: 7
Hik.-Anlat.: 7
Karakter: 10
Tasarım: 8
İzlenebilirlilik: 7

Genel: 7.83

Genel:
15. yy. Avrupasına benzeyen, bol miktarda savaşın olduğu bir yerde geçen ve Guts adındaki bir savaşçının maceralarını konu edinen bir anime.

İyi Yanları:
Aksiyon, savaş kan gibi şeyler arıyorsanız Berserk bu konuda tam biçilmiş kaftan.Adından da anlaşılacağı gibi anime Guts denen bir savaşçının atrafında dönüyor ve bu arkadaş az önce saydığım tüm faktörleri tek başına gerçekleştirme kapasitesine sahip.Zaten Guts Berserk kelimesinin vücut bulmuş hali gibi birşey (Seyretmeden önce "berserk" ne anlama geliyor öğrenin derim).Başlangıç müziği çok hoş bence.

Kötü Yanları:
Sonu tam anlamıyla felaket.Gerçi bu başka yorumlarda da dile getirilmiş ama ben tekrar söylüyorum.Yaklaşık 19-20 bölümden sonra gerçekleşen olayları seyredince hoooyyy ne oluyor deme ihtimaliniz oldukça yüksek.Bazı yerlerdede çizimler vasat kalmış.

Sonuç:
Benim Diablo oyunundaki barbar karakterinin hastası olanların seyredipte seveceğine eminim.Ama yukarıda dediğim olumsuz yorumuda göz önüne alın bence.



Yazar: mataraman
Tarih: 18/04/2009

Yoruma 6 kişi oy vermiş. 0 kişi (%0) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 4
Video: 8
Hik.-Anlat.: 3
Karakter: 5
Tasarım: 6
İzlenebilirlilik: 1

Genel: 4.50

Genel:
Mangasını takip edip animesinden defalarca tiksindiğim seridir.
Daha ana hikayeye başlayamadan fon zırvasına telef olmuş ve absürt ötesi bir bitişle tv ye veda etmiştir.


İyi ve kötü yanlarına geçmeden belirtmem gereken birşey var. Berserk gerek manga gerekse anime olarak iyi bir yapım ancak ve ancak tam gaz animeyi izlerken tamamlanmamış bir yapım olduğu için (claymore misali) olabildiğince aptal bir sonla karşılaşır hayal kırıklığına uğrarsınız o yüzden animeyi izleyeceğinize mangasını okuyun derim

İyi Yanları:
Enfes savaş sahneleri

Karakterleri (aynı zamanda kötü yanıdır)

Sert ve destansı konusu

Kötü Yanları:
Berbat sonu

özellikle son 2 bölümü, bağlanmaya çalışılmış ama yüze göze bulaştırılmış sahneler

Mangaya kıyasla karakterlerin sönüklüğü (Her zaman için manga animeden daha iyidir ve kıyasla yorum yapılmaz ancak berserk yarım bir anime olduğu için buna uymak yersiz gibi)

müzikleri


Sonuçtan önce şunu belirtmek isterim. Tam bir anime fanatiği olarak çıkan animelerin tarihi yada türüne bakmadan izlemişimdir.

Berserk'in animesinden nefret etme sebebim ise birkaç kişinin nette Berserk e anime olarak değilde eser olarak laf etmesidir. Ticari kaygılardan yada başka sebeblerden dolayı yapımı kesilen yarım bir anime için gece gündüz çizim yapıp gece gündüz okunan bir esere laf etmek yersizlik şuursuzluktur.

Sonuç:
Açıkcası şu kadar yazıyı okuyup hala animesini izleme taraftarıysanız izleyin 20lere kadar güzel zaman geçireceğiniz garantidir. Ancak Berserk tadını mangasını okuyana verir. Yarım bir yapımada tam puan verilmez


ps: animegentr de birçok güzel yapımın yersizce harcandığını ortalamalarının 6 lara 5 lere düştüğünü gördüm. Berserk in notuna bakınca ise ara sıra sitede yaptığım ortalama puana göre sunulan sonuçta en düşükten başlama kararımın ne kadar doğru olduğuna bir kez daha tanık oldum



Sonraki Sayfa Sayfa Numarası:
Bu anime hakkında kendi yorum ve puanlarınızı girmek için buraya tıklayın
   

 

Son Girilen Anime Tanıtımları

1. Pluto
2. A Silent Voice
3. Ride Your Wave
4. Suzume no Tojimari
5. Watashi no Shiawase na Kekkon
6. Bright: Samurai Soul
7. When Marnie Was There

Son Girilen Manga Tanıtımları

1. Rurouni Kenshin: Master of Flame - Hidden Chapter
2. Rurouni Kenshin: Restoration
3. Yume no Shizuku - Ougon no Torikago
4. Tonari no Kaibutsu-kun
5. Lady Victorian
6. Hadashi no Bara wo Fume
7. Anne no Aijou

En Son Yorum Girilmiş Animeler

1. Clannad After Story
2. Fullmetal Alchemist 2
3. Steins Gate
4. Death Note
5. Baccano!
6. Hellsing Ultimate
7. Himouto! Umaru-chan

En Son Yorum Girilmiş Mangalar

1. Steel Ball Run
2. Stone Ocean
3. Death Note
4. Steel Ball Run
5. Berserk
6. Kaichou Wa Maid-sama!
7. NANA

 

Copyright © 2000 - 2024 Anime.GEN.TR